Volledig scherm
Hermes rijdt, onder meer op de lijn Gemert - Boxmeer, onder de naam Bravo. ©

Nieuwe dienstregeling voor bussen in Zuidoost-Brabant vanaf 15 december

EINDHOVEN - Op zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling van de stad- en streekbussen in Zuidoost-Brabant in. Hermes voert een aantal wijzigingen door.

Zo rijdt lijn 9 straks niet meer vanuit Eindhoven naar Son en Breugel. Vanaf de halte Pieter Eijffhuis in Eindhoven rijdt deze bus via de Estafettelaan en de Marathonloop naar het station in Best. Reizigers naar Son en Breugel kunnen met lijn 406 tot Ekkersrijt. Hier kan worden overgestapt op kleinere voertuigen, die lijn 21 (Breugel) en 22 (de Gentiaan) bedienen. Volgens Hermes is de ingreep het gevolg van de lage bezetting van lijn 9 vanaf Ekkersrijt.

De drukte op lijn 403 tussen Eindhoven en Veldhoven neemt juist toe, aldus Hermes, vanwege de nieuwbouw in Meerhoven en Veldhoven. Om deze groei het hoofd te kunnen bieden wordt vanaf 15 december spitslijn 103 ingevoerd. Deze bus rijdt in de spitsuren tussen Zonderwijk/'t Look via de Sterrenlaan naar Heikant (De Dom) en vanaf daar dezelfde route als lijn 403. Lijn 103 en 403 rijden samen eens in de zeven tot acht minuten.

Lijn 2 heeft straks Opera in Blixembosch-Oost als eindhalte. De bus rijdt, anders dan nu nog, niet meer door naar Blixembosch-West. Ook vervallen twee haltes van lijn 2. De bus stopt straks niet meer op de Ouverture en de Granaat. In de spitsen wordt de frequentie van lijn 2 verhoogd van vier naar zes keer per uur. 

Meer info is te vinden op de site van Hermes

In samenwerking met indebuurt Eindhoven