Volledig scherm
PREMIUM
Eindhoven Airport. © Jean Pierre Reijnen

Nieuwe directeur van Eindhoven Airport wacht intern en extern een stevige klus

EINDHOVEN - Roel Hellemons, de nieuwe directeur van Eindhoven Airport, wacht een flinke klus. Hij zal moeten werken aan een betere relatie met de buren, een nieuwe koers vorm moeten geven en intern orde op zaken stellen.

Op zijn zachtst gezegd rommelde het de laatste tijd in de top van Eindhoven Airport. De verhouding tussen de commercieel directeur en de scheidend directeur Joost Meijs is zo verziekt dat het ook juridisch tot een conflict is gekomen. Ondertussen kiest de financieel directeur zelf voor vertrek. In een grotendeels leeggelopen directiekamer treedt Hellemons per 1 juli aan. Eén van zijn eerste taken als algemeen-directeur: rust terugbrengen in de top en een nieuw team smeden dat alle andere uitdagingen van de luchthaven samen kan oppakken.

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven