Volledig scherm
Roy Covalenco en initiatiefnemers van de galerij Eva van Moer en Sergio Hernandez (rechts) kort na de opening van Het Archief. © Jean Pierre Reijnen

Nieuwe galerie Het Archief in Eindhoven na twee weken al dicht

EINDHOVEN - De nieuwe galerie Het Archief in het Van der Schootpand is twee weken na de opening alweer gesloten.

De sluiting van de 21 november geopende galerie is het gevolg van een zakelijk meningsverschil tussen de twee initiatiefnemers Eva van der Moer en Sergio Hernandez. ,,Daardoor konden we samen niet verder en hebben we de samenwerking stopgezet”, reageert Sergio Hernandez. ,,Ontzettend jammer, maar voor mij de enige juiste beslissing. Ik ga verder met mijn andere bezigheden.”

Zijn ex-compagnon Eva van der Moer gaf dinsdag een andere reden voor de breuk en de daaruit volgende sluiting van de galerie. ,,De reden die zij opgaf, klopt niet. We hebben een zakelijke meningsverschil, niets anders”, aldus Hernandez. Wat dat geschil inhoudt, wilt hij niet zeggen.

Van der Moer liet eveneens weten online door te gaan met Gallery Het Archief, bemiddeling bij aankoop van kunst en in de (nabije) toekomst pop up-exposities op geschikte locaties.

Op 21 november vertelden Van der Moer en Hernandez bij de opening van hun galerie in deze krant enthousiast over hun ambities en plannen: kunst met horeca verbinden, bemiddeling bij kunstaankopen en het opzetten van activiteiten waar kunst en culinaire creativiteit elkaar ontmoeten. Met de galerie leek het monumentale W. van der Schootpand aan de Kleine Berg een passende invulling te krijgen: op de begane grond foodbar Mr. Sister en op de etages een galerie. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven