Volledig scherm
In het pand waar Cooks zat is nu D'Eters geopend. © Kees Martens

Nieuwe horeca in centrum Eindhoven

EINDHOVEN - Nieuwe horecazaken schieten als paddenstoelen uit de grond in Eindhoven. Aan de Grote Berg 12 heeft gisteren Hey Days de deuren geopend en aan de Kerkstraat 30 opende eetcafé D’ Eters in het pand waar voorheen Cooks gevestigd was.

Met Hey Days gaat de droom van drie jonge Eindhovense vrouwen, Demi Versfeld (29) en de tweeling Tulin en Nilgun Canbaz (35) in vervulling. ,,We houden alle drie van uitgaan en missen in Eindhoven een leuke zaak voor jongeren tussen de 25 en 40 jaar”, vertelt Demi. ,,Een gezellige zaak waar je kunt lunchen, eten en borrelen. Later op de avond, na het sluiten van de keuken, kan er ook gedanst worden. Hey Days verandert na 22.00 uur in Hey Nights.” 

Ook bijzonder, wie zondag moeite heeft met op gang komen na een stapavond kan bij Hey Days terecht voor een anti-katerontbijt. Met desgewenst een Bloody Mary.

Niet alleen het concept moet Eindhoven verrassen evenals de keuken. ,,We hebben een bescheiden mediterrane kaart met Israëlische en Turkse accenten. Vlees, vis en vegetarisch met veel groenten”, zo vertellen Tulin en Nilgun, de tweeling met Turkse roots. De zaak heeft zeventig plaatsen binnen en veertig op het terras in de achtertuin. Het café-restaurant is open van woensdag tot en met zondag. Op vrijdag en zaterdag zelfs tot 02.00 uur. Zondag alleen voor ontbijt en lunch.

Cooks

Op een steenworp afstand, aan de Kerkstraat 30, opende eind september Ilse Kleine Deters (41) eetcafé D’Eters. Het concept, een gezellig eetcafé waar je ook kunt borrelen en doorzakken, lijkt op dat van Cooks dat tot afgelopen augustus bijna twintig jaar lang in het pand was gevestigd. Maar verder is alles anders. Om te beginnen het interieur. Strak, modern, netjes zonder dat het steriel wordt. ,,Door wat ‘oudere’ accenten te plaatsen in de zaak heb ik een mix gecreëerd van chique en huiselijk”, aldus Ilse.

Ook hier, naast een borrelkaart, een bescheiden menu. ,,Met elke dag een andere hoofdschotel met vlees, vis of vegetarische producten.” Op een groot bord buiten staat wat die dag de pot schaft. ,,Het kan zelfs zo zijn dat we halverwege de avond het menu aanpassen omdat bepaalde producten op zijn.”

De prijzen voor de maximaal 38 (binnen) en 35 (buiten) gasten zijn volgens de uitbaatster heel schappelijk. ,,Zeker gezien de kwaliteit van onze dagverse producten. We willen onze gasten verwennen, ze het gevoel geven gezien en gehoord te worden.” Gasten kunnen aan tafeltjes eten, buiten en aan de forse bar met toog. Voor de openingstijden van het café-restaurant zie de website.

  1. Eindhovense Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    Eindhoven­se Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    De eerste en enige gipsvlucht van het jaar bracht vandaag zeven pistepechvogels van Oostenrijk naar Rotterdam The Hague Airport. Emma Lievers uit Eindhoven is een van hen. Zij ging op een van de pistes van Saalbach onderuit en vreest nu voor een gescheurde kruisband. De vlucht met andere pechvogels vond ze prettig: gedeelde smart is halve smart. ,,Het was aan boord heel gezellig”, zegt ze. ,,En het is fijn om van deur tot deur gebracht te worden.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven