Impressie van het voormalige V&D-pand in de binnenstad van Eindhoven na de verbouwing.
Volledig scherm
Impressie van het voormalige V&D-pand in de binnenstad van Eindhoven na de verbouwing. © ABCNova

Nieuwe invulling voor V&D-pand in Eindhoven: dit komt erin

EINDHOVEN - Het Microlab neemt zijn intrek in de bovenste vier verdiepingen van het voormalige V&D-pand in Eindhoven. Op de begane grond en eerste etage komen winkels. Modeketen Costes gaf eerder al aan een aanzienlijk deel van deze ruimte te willen huren. 

Microlab is een aanbieder van atelierruimte en flexibele werkplekken. Op Strijp-S heeft het al een pand van 10.000 vierkante meter in gebruik maar oprichter Luuk Visser was al een tijdje op zoek naar extra meters. Die zijn nu gevonden in de Eindhovense binnenstad. In het V&D-pand gaat Microlab ruim 400 flexplekken aanbieden. Net als op Strijp-S komen er gezamenlijke voorzieningen zoals vergaderzalen, een restaurant en barren. 

Het nieuws komt drie jaar en tien maanden na het faillissement van V&D. In 2017 ketste onderhandelingen met het Canadese warenhuis Hudson's Bay op het laatste moment af. Sindsdien heeft het Warehouse of Innovation het pand in gebruik met verschillende tijdelijke invullingen. 

Video: In maart 2016 kwamen enkele honderden koopjesjagers af op de definitieve uitverkoop van het failliete warenhuis in Eindhoven.

De hoofdingang van de voormalige V&D in Eindhoven (archieffoto).
Volledig scherm
De hoofdingang van de voormalige V&D in Eindhoven (archieffoto). © Michel Theeuwen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven