Talentenmarkt in het Trefpunt van WIJeindhoven en Eindhoven Doet (archieffoto).
Volledig scherm
Talentenmarkt in het Trefpunt van WIJeindhoven en Eindhoven Doet (archieffoto). © FotoMeulenhof

Nieuwe Raad van Toezicht voor WIJeindhoven

EINDHOVEN - Het college van B en W van Eindhoven heeft op 7 april een nieuwe raad van toezicht (RvT) van Stichting WIJeindhoven benoemd. Voorzitter is de heer Ruud Rabelink (1962).

WIJeindhoven is in 2016 door de gemeente Eindhoven opgericht. Haar sociale wijkteams bieden zorg en ondersteuning aan inwoners. De gemeente financiert de organisatie met een subsidie van circa 30 miljoen euro per jaar. Er werken circa 350 mensen.

Rabelink is een ervaren manager in het onderwijs en al 16 jaar als bestuurder verbonden aan SintLucas (met een vestiging op Strijp S in Eindhoven en in Boxtel). Hij vervult daarnaast verschillende bestuursfuncties, is lid van de sectorkamer ICT en creatieve industrie en voorzitter van BTG ICT en creatieve industrie. ‘Samenkracht en eigen kracht zijn begrippen die mij enorm aanspreken', zo licht hij in een persbericht van de gemeente toe. ‘Ieder mens wil mijns inziens zoveel als mogelijk zelfredzaam zijn. Ik vind het van belang dat adequate ondersteuning geboden kan worden wanneer de situatie daar om vraagt.’

Dagmar van Deurzen

De nieuwe raad van toezicht start per direct. De RvT telt naast de voorzitter twee leden die ook nieuw zijn. Dagmar van Deurzen (1970) kent volgens de gemeente Eindhoven ‘een passie voor openbaar bestuur en een sterk maatschappelijke drive'. ze werkt sinds 2018 als gemeentesecretaris bij de gemeente Uden. Daarnaast werkt ze enkele jaren als Algemeen Commandant Bevolkingszorg bij de veiligheidsregio Brabant-Noord. 

Arno Seinstra

RvT-lid Arno Seinstra (1970) is al ruim 20 jaar werkzaam als organisatieadviseur voor gemeenten, samenwerkingsverbanden en provincies. Hij heeft de afgelopen jaren vele tientallen opdrachten gedaan in de jeugdzorg en in het sociale en welzijnsdomein. Seinstra heeft volgens de gemeente Eindhoven uitgebreide financiële en juridische kennis, die hij voor vele organisaties inzet om organisaties te helpen inrichten, verbeteren of te reorganiseren.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven