Volledig scherm
De Lichtstad Revue repeteert voor de nieuwe voorstelling 'Leef'. © FotoMeulenhof

Nieuwe voorstelling Lichtstad Revue: Van romantisch lied tot Braziliaanse dans

EINDHOVEN - Na twee jaar is het weer tijd voor een nieuwe voorstelling van Lichtstad Revue. Volgende week spelen ze ‘Leef, van je familie moet je ‘t hebben’.

Van een romantisch lied op De Dam in Amsterdam naar een Braziliaanse dans ergens in de stad. Het zijn de laatste repetities voor de première. In volle concentratie speelt, danst en zingt de cast van De Lichtstad Revue de nieuwe theatershow Leef, van je familie moet je 't hebben.

Een paar weken geleden tijdens het repetitieweekend is drie dagen intensief gewerkt om alles te finetunen. ,,We kijken of alles goed in elkaar zit; klopt de techniek, de kleding? Hebben we genoeg tijd om het decor te wisselen, om te kleden en de headsets te wisselen? We waren dik tevreden", zegt Leo Musterd, die verantwoordelijk is voor het decor, de techniek en de boekingen.

Samenwerking

Leef is een stuk dat is geschreven door de leden zelf, in samenwerking met de regisseur. ,,Het is een verhaal dat voor veel mensen herkenbaar zal zijn", zegt acteur Willem-Jan van der Knaap. ,,Je komt verrassende situaties tegen, waarvan je hoopt ze niet zelf mee te maken."

Het verhaal gaat over een alledaags gezin, waarvan de dochters een familiereünie organiseren. Familie uit Brazilië komt over. Deze familie draagt een familiegeheim met zich mee. Gaandeweg de show wordt het geheim ontrafeld.

Om de twee jaar brengt de Lichtstad Revue een nieuwe show. Anderhalf jaar geleden is al gestart met de nieuwe productie. ,,Eerst wordt het verhaal globaal geschreven", vervolgt Musterd. ,,Langzaam maar zeker komen de nummers erbij en worden het decor en de kleding bedacht. De Lichtstad Revue gaat ook met de tijd mee. Waren de uitvoeringen vroeger wat statischer, de voorstelling Leef is een vlotte show met meer snelheid en met scenes die vloeiender in elkaar overgaan." Van der Knaap: ,,Het is een echte revue, een voorstelling met veel vaart en afwisseling. We pakken uit met muziek, dans, uitbundige kleding en lichteffecten, kortom totaaltheater."

Superleuk

Melissa Bloemers doet dit jaar voor het eerst mee. ,,Het is superleuk om te doen. Het leuke van revue is dat iedereen een kans krijgt en 'zijn' momentje heeft, omdat je met z'n allen danst en zingt. Wij genieten enorm en ik hoop dat we dat gaan uitstralen."

De première is in de Philipszaal van het Parktheater op zaterdag 16 november. Deze dag is reeds uitverkocht. Voor zondag 17 november zijn nog kaarten beschikbaar. Voor alle overige data en locaties, zie lichtstadrevue.nl.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven