Woontoren N heeft nog geen naam. Hij wordt 110 meter en staat op Strijp-S tussen het Veem en het Klokbouw (op de impressie achter de toren) aan de Beukenlaan.
Volledig scherm
Woontoren N heeft nog geen naam. Hij wordt 110 meter en staat op Strijp-S tussen het Veem en het Klokbouw (op de impressie achter de toren) aan de Beukenlaan. © Jeroen Verdonschot/Van den Pauwert Architecten

Nieuwe woontoren in Eindhoven gaat hoogterecord op 110 meter zetten (poll)

EINDHOVEN - De nieuwe woontoren op Strijp-S gaat met 110 meter hoogte een nieuwe Eindhovens record zetten. Voorlopige naam: Nico. Rond de zomer 2017 moet de bouw beginnen tussen het Klokgebouw en het Veem aan de Beukenlaan.

Eind 2018 torent de nieuwkomer dan 5 meter uit boven de huidige recordhouder: de Admirant aan de Emmasingel. Het project aan de Beukenlaan wordt ontwikkeld door Interesting Vastgoed van de bekende Eindhovense ontwikkelaar Toon de Koning. Ontwerper is Jeroen Verdonschot van Van den Pauwert Architecten. "De locatie op Strijp-S heet N. Omdat er ook een veld M is, noemen we hier de toren voorlopig Nico. Een echte naam hebben we nog niet", vertelt Verdonschot.

Koop en huur
De toren van 110 meter en 34 bouwlagen krijgt zo'n 277 kleinere huurappartementen in de vrije sector en 40 koopwoningen op de bovenste acht bouwlagen. "Bovenin kun je Tilburg, Den Bosch en Helmond zien", zegt Toon de Koning. "Zo'n gebouw markeert ook de stad en het centrum, maakt de uitstraling positief en zorgt er mede voor dat de stad prettig is om in te wonen en te werken."

De huurflats in de toren van Interesting Vastgoed worden verkocht aan IC Campus, een bedrijf uit Amsterdam dat hier investeert in woningen voor afgestudeerden, jonge gezinnen en dergelijke. De koopflats worden tussen de 75 en 120 vierkante meter, maar kunnen ook tot grotere eenheden gecombineerd worden. Prijzen zijn nog niet bekend.

Aan een bouwvergunning wordt momenteel gewerkt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven