Volledig scherm
Pegida-betoging in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Nog drie relschoppers Pegida-demonstratie in Eindhoven aangehouden

EINDHOVEN - Opnieuw zijn er drie mannen aangehouden voor het plegen van openlijk geweld tijdens de Pegida-demonstratie in Eindhoven op zondag 26 mei. Het gaat om drie inwoners van Eindhoven. Zij zijn 16, 19 en 23 jaar.

Dat meldt de politie. De drie werden donderdagochtend na enkele tips van hun bed gelicht en voor verhoor ingesloten.

Eerder werden er al meerdere tegendemonstranten personen aangehouden: tien op de avond zelf, in de leeftijd van 14 jaar tot en met 32 jaar, en - naast de drie van donderdagochtend - zeven anderen in de weken nadien. 

Begin deze maand maakte de politie herkenbare beelden van de relschoppers openbaar, in de hoop dat zij zich zouden melden.

Protestmars

Het liep die zondagavond totaal uit de hand in het Eindhovense stadsdeel Woensel. Anti-islambeweging Pegida wilde daar, nabij de Al-Fourqaan Moskee, een protestmars houden. Tegendemonstranten gooiden echter met stenen naar de politie en de demonstranten van Pegida. De ME voerde hierop charges uit.

In de clinch

Voor de veiligheid van de aanwezigen brak de politie de protestactie af. Ook nadien hebben enkele bijeenkomsten van Pegida tot opstootjes geleid in Eindhoven. Mede daardoor ligt Pegida in de clinch met de gemeente Eindhoven over een nieuwe protestactie.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven