Volledig scherm
PREMIUM
In Brabant moet voor 2024 nog 17 à 18 miljoen vierkante meter asbestdak worden gesaneerd. © Jurriaan Balke

Nog duizenden asbestdaken te gaan in Brabant

EINDHOVEN - Woensdag debatteert de Tweede Kamer over het voorgenomen verbod op asbestdaken per 2024. Hoe staat Noord-Brabant ervoor? In de aanloop naar het debat inventariseerde een overheidscommissie per provincie hoeveel daken nog gesaneerd moeten worden. Het antwoord van Brabant? Nog tussen de 17 en 18 miljoen vierkante meter te gaan.

Dat is een schatting. ,,Er zijn geen exacte cijfers", zegt Dave Rensman van de Omgevingsdienst Zuidoost Brabant. Het is aan Brabantse gemeenten een asbestinventarisatie uit te voeren, maar ze zijn daartoe niet verplicht. Een groot deel heeft dat vooralsnog niet gedaan.

  1. Eindhovense advocaat geschorst na arrestaties om mishandeling eigen minnares en vrouw

    Eindhoven­se advocaat geschorst na arresta­ties om mishande­ling eigen minnares en vrouw

    EINDHOVEN - Een Eindhovense advocaat wordt voor een week geschorst omdat hij in het afgelopen jaar tot drie keer toe is aangehouden terwijl hij nog in een proeftijd zat voor een eerdere tuchtrechtelijke veroordeling. De raad van discipline in Den Bosch legde dinsdag bovendien een nieuwe voorwaardelijke schorsing op van twaalf weken voor het geval de advocaat de komende twee jaar weer de mist in gaat.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven