Er is nog niemand aangehouden voor de beschieting van een shishalounge in Eindhoven. Er werd ook een explosief neergelegd voor de zaak.
Volledig scherm
Er is nog niemand aangehouden voor de beschieting van een shishalounge in Eindhoven. Er werd ook een explosief neergelegd voor de zaak. © Bert Jansen

Nog niemand aangehouden voor explosief en schietpartij bij shishalounge aan Tongelresestraat in Eindhoven

EINDHOVEN - Er is nog niemand aangehouden in verband met het explosief dat vorige maand voor een shishalounge aan de Tongelresestraat in Eindhoven werd gelegd. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt nog om wat voor explosief het gaat. Dat laat de politie desgevraagd weten.

  1. Alle Eindhovense terreurverdachten mogen naar huis

    Alle Eindhoven­se terreurver­dach­ten mogen naar huis

    Zeven Eindhovenaren die vorig jaar september zijn opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een aanslag mogen naar huis. Onderzoekers oordeelden onder meer op basis van gesprekken met de verdachten dat geen sprake is van het ‘ideologisch legitimeren van geweld’. Het Openbaar Ministerie (OM) meldde niet te twijfelen aan dit oordeel en vindt het niet nodig de mannen langer in de cel te houden. De rechters in de beveiligde rechtbank van Schiphol waren het daar donderdagmiddag mee eens.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven