Volledig scherm

Nog steeds problemen met ondergrondse afvalcontainers in Eindhoven en Geldrop-Mierlo

EINDHOVEN/GELDROP-MIERLO - Cure krijgt ook maandag nog steeds meldingen binnen van bewoners uit Eindhoven en Geldrop-Mierlo dat er ondergrondse containers zijn die niet werken, zo meldt het afvalverwerkingsbedrijf op zijn website. 

'De ondergrondse containers kunnen nu tijdelijk ZONDER pas worden geopend', aldus Cure op de site. 'Heeft u dat al geprobeerd? Zo niet, dan willen wij u vragen om dit alsnog te doen. Het zou fijn zijn als u ons daarna kunt laten weten of dit werkt.'

Klanten kunnen daarvoor onder meer een e-mail sturen: klantenservice@cure-afvalbeheer.nl. Hen wordt gevraagd daar ook het getal op de container door te geven, dat uit 4 cijfers bestaat. 'Uiteraard kunt ook telefonisch contact met ons opnemen, maar houd dan rekening met langere wachttijden.'

Software-update
Afgelopen donderdag ontstonden er problemen bij ondergrondse afvalcontainers bij flatwoningen in Eindhoven en Geldrop-Mierlo. Die waren ontstaan door een fout gelopen software-update. Afgelopen weekend liet de gemeente Eindhoven desgevraagd weten dat Cure het probleem inmiddels bij alle containers verholpen had. Een dag later, op maandag, blijken er nu dus nog steeds storingsmeldingen binnen te komen. 

Onduidelijk is nog of deze containers echt niet open kunnen, of dat mensen nog steeds proberen te container op de oude manier (met hun pas) te openen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven