Volledig scherm
De apekop op het spoor nabij Wijchen. © Wikimedia

Nostalgisch werkpaard NS doet station Eindhoven en Helmond aan

EINDHOVEN - Treinliefhebbers kunnen in het weekend van 25 en 26 mei een rit maken in een oude Mat '64, oftewel een Apekop. 

De iconische gele trein die ruim vijftig jaar dienst deed, wordt in dat weekend voor meerdere ritten per dag ingezet tussen Eindhoven en Venlo, waar het Rail & Road Event plaatsvindt. De trein stopt ook in Helmond. In 2016 maakte de Apekop zijn officiële laatste rit.  Ze is nu eigendom van de stichting Mat '64, die hem verhuurt voor evenementen. Kaartjes zijn dat weekend in de trein te koop en online te bestellen via Rail Magazine. 

De Apekop lijkt wat op zijn voorganger, de Hondekop. Deze is echter tien jaar ouder. Aanvankelijk waren de treinen groen, later werden ze geel geverfd. 

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven