Will en Desiree Ermers van Spaans restaurant Cucina Lucie.
Volledig scherm
Will en Desiree Ermers van Spaans restaurant Cucina Lucie. © DCI Media

Nu ook échte tapas op Kleine Berg in Eindhoven

EINDHOVEN - De Kleine Berg in Eindhoven telt al heel wat horeca, maar een ècht Spaans restaurant was er nog niet. Met de komst van Cucina Lucie op de hoek met de Heilige Geeststraat kun je er nu ook tapas eten.

Will en Desiree Ermers zijn geen onbekenden in de Eindhovense horeca. In 1993 begonnen ze in de Stadskelder onder de Catharinakerk. Daar zaten ze ruim 10 jaar. ,,Daarna zijn we op het Wilhelminaplein met Auberge Nassau begonnen, in 2012 hebben we op de Kerkstraat restaurant Vintage geopend, in 2014 hebben we Auberge Nassau omgedoopt in Bistro Sophie, met daarboven een bed & breakfast”, vertelt Wil. En nu dus een derde zaak: Cucina Lucie op de Kleine Berg. ,,We willen een gezellige bar/restaurant zijn met goede wijn en goed eten, bij voorkeur zonder je mobiele telefoon binnen handbereik”, zegt Desiree. ,,En ja, we serveren tapas, maar we willen geen tapas-snackbar zijn. We zetten qua kaart en kwaliteit best hoog in en maken veel gerechten zelf. De kaart is inderdaad helemaal Spaans. Maar dat kan ook niet anders met een Spaanse kok uit Madrid en een Spaanse barkeeper uit Alicante.”

Dé horecastraat van Eindhoven

De twee liepen al langer met het idee van een Spaanse bar/restaurant rond. ,,Toen deze zaak met het vertrek van het Javaans Eetcafé beschikbaar kwam, hebben we ook niet zo lang na hoeven denken. De Kleine Berg is inmiddels toch dé horecastraat van Eindhoven. We hebben binnen veertig plaatsen en straks in de zomer buiten een terras. Dat is voldoende. Met deze kleinschaligheid kunnen we het al snel erg gezellig maken. Wij kwamen en komen nog steeds zelf veel in de regio Alicante. Daar halen we ook veel ideeën voor onze menukaart vandaan. Veel Spaanse tapas-restaurants hebben een open keuken, wij ook. De sfeer van daar willen wij graag hierheen brengen.”

Cucina Lucie is de hele dag vanaf half 9 geopend. Je kunt er dus zelfs voor een Spaans ontbijtje terecht.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven