Volledig scherm
Op de Stratumsedijk in Eindhoven ontstonden rijen auto's door de afsluiting van de Hertogstraat. © Michel Theeuwen

Nu wordt het echt serieus op de Vestdijk in Eindhoven

EINDHOVEN - De werkzaamheden aan de Hertogstraat/Vestdijk hebben dinsdag toch wel voor de eerste rimpelingen in de stad gezorgd. Op de Stratumsedijk ontstonden rijen wachtende auto's. Soms liep ook het kruispunt Stratumsedijk-Jorislaan vol. Maar echte problemen bleven uit, mogelijk omdat het minder druk was dan normaal. Veel mensen nemen dezer dagen vakantie op voor Hemelvaart. En bovendien was het goed weer, wat onder andere te zien was aan het grote aantal fietsers op de weg. 

Woensdag) zou dat anders kunnen worden als de Vestdijk zelf, tussen Geldropseweg en Kanaalstraat, aangepakt wordt en dus afgesloten is. Daarna is doorgaand verkeer over de Vestdijk door de binnenstad niet meer mogelijk door een afzetting van de kruising met de Kanaalstraat/Ten Hagestraat. De parkeergarage onder de Heuvel blijft wel bereikbaar. Wellicht dat het wel handiger is om vandaag de omleidingsroute naar de binnenstad te gebruiken, iets wat dinsdag nog nauwelijks gebeurde. 

Op de al aangepakte straten, zoals de Geldropseweg, is te zien hoe er gewerkt wordt. Daar zijn afzettingen van beton en staal aangebracht om fietsers en autoverkeer te scheiden. Dat gaat ook gebeuren op de Vestdijk waar nog maar één rijbaan voor auto's beschikbaar zal zijn. Fietsers en voetgangers krijgen meer ruimte. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen