2016-11-18 10:51:07 NIJMEGEN - Werknemers in de ICN8 fabriek bij chipproducent NXP. NXP, de vroegere chipdivisie van Philips, is akkoord gegaan met een miljardenbod van het Amerikaanse Qualcomm. ANP XTRA PIROSCHKA VAN DE WOUW
Volledig scherm
2016-11-18 10:51:07 NIJMEGEN - Werknemers in de ICN8 fabriek bij chipproducent NXP. NXP, de vroegere chipdivisie van Philips, is akkoord gegaan met een miljardenbod van het Amerikaanse Qualcomm. ANP XTRA PIROSCHKA VAN DE WOUW © ANP XTRA

NXP in Eindhoven weer op weg naar 10 miljard dollar omzet

EINDHOVEN - NXP boekte in 2017 een omzet van 9,26 miljard dollar (7,54 miljard euro), 2,5 procent minder dan de 9,50 miljard dollar in 2016. Daarmee maakt het bedrijf de verkoop van zijn afdeling Standaard Producten, die in 2016 nog 1,22 miljard dollar aan omzet omzet bijdroeg, al bijna goed. 

0 reacties

  1. Broadcom: 130 miljard dollar voor Qualcomm met of zonder NXP

    Broadcom: 130 miljard dollar voor Qualcomm met of zonder NXP

    EINDHOVEN - Qualcomm, het grote Amerikaanse chipbedrijf dat NXP Semiconductors wil overnemen, is nu zelf prooi geworden. Nog vóór de overname van NXP in Eindhoven rond is, meldt de grote Amerikaanse chipfabrikant Broadcom, dat het Qualcomm op zijn beurt wil overnemen. Het bedrijf doet een bod ter waarde van 130 miljard dollar, dat het gestand wil doen, met of zonder NXP. Het bestuur van Qualcomm heeft nog niet ingestemd met het bod.
  2. NXP in Eindhoven zet in op autoradar bij CES in Las Vegas

    NXP in Eindhoven zet in op autoradar bij CES in Las Vegas

    EINDHOVEN - NXP ziet de rol van radarsystemen in auto's steeds groter worden en zet op de Amerikaanse consumentenbeurs CES, die maandag van start gaat, daar dan ook volledig op in. De chipfabrikant in Eindhoven geeft er demonstraties met de volledige range van radarproducten. Volgens NXP heeft het bedrijf hierin wereldwijd een leidende rol en werkte in 2017 meer dan de helft van de aan autofabrikanten geleverde radarsystemen met NXP technologie.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven