Volledig scherm
Archiefbeeld uit 2011: overval Jumbo Geldropseweg Eindhoven © Bert Jansen

Officier eist vier en twee jaar celstraf voor overval op Eindhovense Jumbo

DEN BOSCH - Een verdachte van een overval op een Jumbo-supermarkt in Eindhoven moet vier jaar celstraf krijgen. Zijn toenmalige vriendin, die bij de Jumbo werkte en van binnenuit zou hebben meegeholpen, twee jaar.

Officier van justitie Jorick Schreurs twijfelde er vrijdag voor de rechtbank in Den Bosch niet aan dat Eindhovenaar Taner D. (25) betrokken was bij de overval op 28 december 2011 op de Jumbo aan de Geldropseweg. Samen met twee anderen haalde hij daar in 48 seconden de pinautomaat en een kluis leeg. Totale opbrengst: 52.895 euro. De overval kon zo snel verlopen omdat de overvallers van Yesim E. (24) uit Geldrop informatie hadden gekregen over de werking van de pinautomaat en de kluis, betoogde de officier. Op de avond van de overval was ze in de winkel aanwezig en zou ze het sein hebben gegeven dat de kust veilig was voor de overvallers.

Het onderzoek naar de overval lag lange tijd stil en kwam vorig jaar weer op gang nadat er informatie binnenkwam bij het Team Criminele Inlichtingen van de politie. Daaruit bleek dat de naam van D. rondging als een van de overvallers. Vervolgens werd van D. toen hij voor iets anders op het politiebureau was, heimelijk dna van een koffiebekertje gehaald. Hetzelfde dna zat op een witte jas en blauwe handschoenen die een van de overvallers droeg en die vlakbij de Jumbo werden gevonden.

Van E. werden gesprekken die zij in haar auto voerde afgeluisterd, waaruit de officier opmaakte dat zij als informante betrokken was geweest bij de overval. De andere twee overvallers zijn buiten beeld gebleven. Een van de twee zou Abdelhaq H. zijn geweest, die in maart 2014 om het leven kwam toen hij juwelier Goldies in Deurne overviel.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven