Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Officier eist zes jaar cel voor mishandeling Eindhovense transgender in Best

DEN BOSCH - Voor zijn aandeel in de beroving en mishandeling van de Eindhovense transgender Jessica, moet een 28-jarige man uit Nieuwegein zes jaar cel krijgen. Dat eiste vrijdag de officier van justitie.

Met een medeverdachte had Martin van D. uit Nieuwegein het plan beraamd en uitgevoerd. Ze zouden de Eindhovense transgender Jessica, werkzaam in de prostitutie, zogenaamd voor een betaalde date naar de parkeergarage laten komen van Dippie Doe in Best. Daar zouden ze haar overmeesteren en haar huissleutels afpakken. Met die sleutels zouden ze in het huis van Jessica gaan inbreken.

Parkeergarage

Aldus geschiedde op 25 februari van dit jaar. Jessica - die destijds zelf de publiciteit zocht - werd in de parkeergarage gekneveld met tape rond haar enkels en haar hoofd. Terwijl medeverdachte Jody V. (33) uit Geldrop de vrouw in de garage bewaakte, gingen Martin van D. en zijn neef Calvin van D. (25) naar haar huis. Eenmaal daar aangekomen bleek er iemand in de woning te zijn, waarop de inbraak werd afgeblazen.

Filmpje

Ondertussen schopte in de parkeergarage Jody V. Jessica veelvuldig tegen haar hoofd, terwijl ze weerloos op de grond lag. V. maakte met zijn telefoon ook een filmpje van het schoppen. Tegen hem eiste officier van justitie Caroline Krol vorige week vrijdag zeven jaar cel, tegen Calvin van D. vier jaar, waarvan een voorwaardelijk. Krol ziet Martin van D. en Jody V. als de twee hoofdverdachten. 

De zaak tegen Martin van D. werd vrijdag apart behandeld omdat zijn advocaat er vorige week niet de hele dag bij kon zijn.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven