Volledig scherm
In 2018 was de Markt in Eindhoven al het decor van de Dela Eredivisie Beach. © gemeente Eindhoven

Olympisch kwalificatietoernooi beachvolleybal naar Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense binnenstad vormt in juni volgend jaar het decor voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) beachvolleybal.  

Het toernooi komt naar Eindhoven op initiatief van de gemeente in samenwerking met BrabantSport en de Bedrijven Investeringszone. Het is de laatste mogelijkheid voor mannelijke en vrouwelijke teams om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen die in juli en augustus volgend jaar in Tokio plaatsvinden. 

“Het is geweldig dat we erin geslaagd zijn het OKT naar Brabant te halen", zegt Peter Sprenger, voorzitter van de Nederlandse Volleybalbond. “We draaien met het beachvolleybal bij zowel de mannen als vrouwen al jaren mee in de wereldtop. Om dan het OKT te mogen hosten is een unieke kans, zowel voor de stad Eindhoven als voor de regio.”

Markt

De exacte locatie is nog niet bekend. Volgens een woordvoerster van de gemeente Eindhoven worden meerdere locaties onder de loep genomen. De Markt, waar vorig jaar Dela Eredivisie Beach werd gehouden, is een kanshebber, maar ook zijn in het verleden beachvolleybalwedstrijden gespeeld op het Stadhuisplein. 

“Het binnenhalen van dit toernooi geeft invulling aan onze ambitie om meer internationale sportevenementen binnen te halen als stad", zegt wethouder Stijn Steenbakkers van sportzaken. Het vergroot volgens hem ook de levendigheid in de binnenstad: rondom het OKT zullen diverse evenementen worden georganiseerd. 

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven