Volledig scherm
© Thinkstock

OM eist celstraf en boete tegen 84-jarige Eindhovense die meubels kapot sneed

EINDHOVEN - Tegen een 84-jarige vrouw uit Eindhoven die in 2016 stoelen en banken bij woonwinkel Zitmaxx in het Zuid-Hollandse Ter Aar zou hebben vernield, heeft het OM een celstraf van 150 dagen waarvan 115 dagen voorwaardelijk geëist. De vrouw ontkende de gebeurtenis.

Daarnaast zou ze een schadevergoeding van 24.000 euro moeten betalen aan Zitmaxx. Ze zou met een scherp voorwerp krassen hebben gemaakt in 29 banken en stoelen, maar zelf zegt ze niets met de vernielingen te maken te hebben. "Als iemand zoiets zou willen doen, dan moet hij veel kracht hebben", zei de oude vrouw uit Eindhoven maandag bij de Haagse rechtbank." Die kracht heb ik gewoon niet meer."

Ook ontkende ze maandag tijdens de zitting in de Haagse rechtbank op 3 september vanuit Eindhoven naar Alphen gereisd te zijn, om vanaf daar de bus naar Ter Aar te pakken. Maar gegevens van haar OV-chipkaart laten zien dat zij die reis wel gemaakt heeft.

Camerabeelden
In de rechtbank werden maandag camerabeelden getoond van de Zitmaxx waarop een oude vrouw te zien is die moeilijk loopt. "Ik kan dat niet geweest zijn", zegt de verdachte. "Ik ben niet zo dik. Ik loop ook heel anders.''

Na het bezoek van de vrouw ontdekten medewerkers van de winkel op 29 meubels vernielingen. Drie weken later vond een gelijksoortige vernieling plaats in een meubelzaak in Zutphen. Ook die vernielingen ontkent de vrouw uit Eindhoven.

Het OM denkt daar anders over en eist 150 dagen celstraf, waarvan 115 dagen voorwaardelijk. De 35 dagen die dan overblijven, heeft de vrouw al in voorarrest uitgezeten.

Jeugdtrauma
Volgens de psychiater is de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar vanwege een jeugdtrauma. Aan hem heeft de vrouw verteld dat ze dingen kapot wil maken als ze een boze bui heeft.

De uitspraak volgt over twee weken.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven