Bij  een ruzie in Eindhoven vond de politie een man zwaargewond onderaan de trap. Hij zou een week later overlijden. Zijn zoon zei vader te hebben geduwd maar trok dat later terug, hij had het in paniek verkeerd omschreven.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij een ruzie in Eindhoven vond de politie een man zwaargewond onderaan de trap. Hij zou een week later overlijden. Zijn zoon zei vader te hebben geduwd maar trok dat later terug, hij had het in paniek verkeerd omschreven. © Bert Jansen

OM eist vier jaar voor zoon die Eindhovenaar van trap zou hebben geduwd, familie gelooft in onschuld

DEN BOSCH - Hoewel de familie van Eindhovenaar Karst Vaartjes zelf zijn dood als een ongeluk ziet, wil het OM diens Helmondse zoon Kevin vier jaar achter tralies hebben. Hij zou zijn vader (59) bij een ruzie van de trap hebben geduwd. De rechtbank denkt daar hoogstwaarschijnlijk anders over: ze liet de zoon aan het eind van de dag vrij uit zijn voorarrest. Hij heeft net een jaar achter tralies gezeten. 

Officier van justitie Erna Vrijhoeven vond maandag in de Bossche rechtbank de volledige familie van vader Vaartjes tegen zich. Twee zussen en de broer van de man, en zijn dochter  namen het in indrukwekkende slachtofferverklaring op voor hun neef en broer, een timide, magere, nauwelijks verstaanbare jongeman (26). Er kwamen woorden voorbij als ‘geen enkele verdenking’, ‘oprecht geloof in zijn woorden’, en ‘diepe overtuiging van een ongeluk’. Een tante noemde de arrestatie een nachtmerrie. “Juist de zoon die niets wilde dan zijn vader helpen, heeft niet eens afscheid van hem kunnen nemen.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven