Volledig scherm
© ANP XTRA

OM wil vrijlating Woenselse steentjesgooier weer voorkomen

BREDA - Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat de beruchte kinderverkrachter die bekendstaat als de Woenselse steentjesgooier zijn celstraf van twaalf jaar tot de laatste snik uitzit. Het OM heeft geen enkel vertrouwen in een voorwaardelijke vrijlating en eist daarom dat de inmiddels 65-jarige zedendelinquent ook het laatste jaar van zijn straf in de cel blijft.

Geoffrey J. is in totaal vier keer veroordeeld voor zedenmisdrijven en zat vele jaren in de gevangenis. In 2006 verkrachtte hij in Breda een negenjarig meisje nadat hij in haar slaapkamer wist te komen. Om hem op te sporen toonde de politie destijds zijn foto en volledige naam op landelijke televisie. Hij kreeg twaalf jaar celstraf voor de verkrachting.

Slaapkamerramen

De man stond voor die tijd ook wel bekend als de steentjesgooier van Woensel. In die Eindhovense wijk gooide hij steentjes tegen de slaapkamerramen van jonge meisjes en probeerde ze naar buiten te lokken.

Geoffrey J. ontkent alle zedenmisdrijven waar hij voor is veroordeeld. Aan een tbs-behandeling wist de man altijd te ontsnappen omdat hij weigert mee te werken aan onderzoeken.

Gedetineerden komen normaal gesproken na twee derde van hun straf in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating. Vanwege de kans op herhaling vond de rechter het tot dusver onverantwoord om Geoffrey J. vervroegd vrij te laten.

Uitstel

De rechtbank in Breda behandelt volgende week het nieuwe verzoek van het OM om uitstel. Volgens een woordvoerster werkt de veroordeelde onvoldoende mee aan de voorwaarden voor een vervroegde vrijlating en is dat de reden voor het nieuwe verzoek. Wat de voorwaarden precies zijn, wilde ze niet toelichten.

De celstraf van Geoffrey J. zit er in oktober 2018 definitief op. Zijn advocaat wilde niet reageren. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven