Kliniek Expat Med in Eindhoven was tot april dit jaar nog in bedrijf.
Volledig scherm
Kliniek Expat Med in Eindhoven was tot april dit jaar nog in bedrijf. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Omstreden Poolse kliniek Expat Med nu echt dicht

EINDHOVEN - De omstreden Poolse kliniek Expat Med verleent geen medische zorg meer. Daarmee vervalt de eis van de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd om gebreken te herstellen. 

De kliniek had twee vestigingen, in Eindhoven aan de Alard du Hamelstraat en in Den Haag. In januari dit jaar constateerde de inspectie tal van gebreken, onder meer met de hygiëne. De kliniek verzorgde medische diagnoses en plaatste injecties in onder meer gewrichten.  

Expat Med moest op last van de inspectie alle medische activiteiten staken, maar hield nog wel spreekuur. Daarvoor werden elke zaterdag enkele Poolse artsen overgevlogen vanuit onder meer Ierland en Polen zelf. Daar kwamen in Eindhoven steevast veel mensen van Poolse afkomst op af, afkomstig uit de wijde omtrek. Die zeiden dat ze vooral kwamen om in hun eigen taal medische problemen te kunnen bespreken. 

In april sloot de Eindhovense vestiging en nu is ook in Den Haag de medische zorg gestopt. In juli legde de inspectie nog een dwangsom van 4000 euro op voor elke week dat verbetering uitbleef. De inspectie sluit nu het dossier. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven