Volledig scherm
PREMIUM
Ankie van Velthoven protesteerde vorige week dinsdag tijdens een inspraakavond in het gemeentehuis tegen de Eindhovense bezuinigingen op de huishoudelijke zorg.

Omstreden verdwijntruc van Eindhovense wethouder Richters

AnalyseEINDHOVEN - Door bij de verstrekking van huishoudelijke hulp niet meer te rekenen in uren, beneemt de gemeente Eindhoven zowel ouderen als gemeenteraad het zicht op de bezuiniging die ze doorvoert.

“Ik kan niet tegen onrecht. Ik vind dat iedereen gelijke kansen moet krijgen: arm of rijk, gezond of ongezond.” Het is nog geen drie jaar geleden dat Renate Richters dit zei, als nieuwe wethouder zorg en welzijn in Eindhoven. Ze vertelde over haar jeugd in Mierlo en over haar moeder, die door ziekte regelmatig in het ziekenhuis lag. ,,Die ervaring heeft denk ik mede mijn drive gevormd.”

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
6975 stemmen