Ondanks alerte politie wederom een overval op Jumbo in Eindhoven: beveiliger raakt lichtgewond

VideoEINDHOVEN - Dinsdagavond is voor de derde keer in iets meer dan een week tijd een Jumbo in Eindhoven-Noord overvallen. Het gaat dit keer om die in winkelcentrum Woensel. De beveiliger van de supermarkt raakte daarbij lichtgewond. De overval komt vlak na een grote politie-actie, die afgelopen weekend werd gehouden. 

Na alle overvallen van de afgelopen tijd werden supermarkten in Eindhoven-Noord extra goed in de gaten gehouden. Drie avonden, van donderdag tot en met zaterdag, surveilleerden agenten in en rond het winkelcentra in stadsdeel Woensel. Een uitzonderlijke actie, waarbij meer dan veertig agenten op de been waren. Ze hoopten de overvaller te kunnen pakken die misschien al wel zeven keer toesloeg.

,,Dit moet nu stoppen‘’, zei de politie afgelopen weekend. Tijdens de actie werden negen supermarkten scherp in de gaten gehouden. Maar er gebeurde niets. 

Sinds deze week een beveiliger

Volledig scherm
Overval op Jumbo in Woensel. © Bert Jansen

Na het weekend was de politie in afgeslankte vorm actief, supermarkten werd gevraagd beveiligers in te zetten. Dat kon niet voorkomen dat het deze dinsdagavond alsnog raak was. Een man van een jaar of 25 bedreigde het personeel met een vuurwapen en eiste geld. Een beveiliger raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is na de overval nagekeken in een ambulance. De politievoorlichting wilde verder geen details vertellen over hoe de beveiliger gewond raakte uit het oogpunt van daderinformatie.

De overvaller is een negroïde man van midden twintig. Hij gebruikte een vuurwapen en is er met een onbekend bedrag in een plastic tas vandoor gegaan op een fiets. Daarmee komt het signalement van de overvaller overeen met verschillende overvallen in Eindhoven-Noord. De politie heeft een Burgernet-melding uitgedaan, zodat het publiek kan mee zoeken. 

De zoveelste

Vorige week dinsdag was de super aan het Nederlandplein doelwit, twee dagen daarvoor die aan het Gerretsonplein. Dinsdag werd in Eindhoven ook een tankstation van Lukoil overvallen. De dader van die roof aan de Karel de Grotelaan was gewapend met een vuurwapen en ging er na de overval vandoor. 

Volledig scherm
De beveiliger is nagekeken in de ambulance. © Bert Jansen

Luister naar het nieuws van vandaag

Dit en meer nieuws hoor je ook in ons dagelijkse bulletin. Luister hier naar Het Nieuws uit Brabant.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen