Volledig scherm
Theo Maassen

Ondanks landelijke erkenning dreigt Afslag Eindhoven haar subsidie te verliezen (video)

EINDHOVEN - 'Afslag Eindhoven moet blijven!' Met die boodschap nam cabaretier Theo Maassen een video op om zijn steun te betuigen aan het volgens hem beste locatietheatergezelschap van Brabant.

Afslag Eindhoven kreeg in augustus nog een positief advies van het Rijk, maar geen geld. Nu dreigt het theatergezelschap ook op provinciaal buiten de boot te vallen. Zonder dat kan Afslag Eindhoven niet voortbestaan.

Hoewel Brabant aangeeft cultureel landelijk meer op de kaart te willen staan, dreigt erkende kwaliteit in de prullenbak te worden gegooid. Niet alleen Maassen neemt het op voor het theatergezelschap. Ook actrice Monic Hendrickx en presentatrice Yvon Jaspers steunen Afslag Eindhoven.

“Ik hoop van harte dat u zich nog eens achter de oren krabt en bedenkt hoe zonde het zou zijn dit creatieve gezelschap, dat de afgelopen jaren zoiets moois heeft neergezet, niet langer te ondersteunen”, schrijf presentatrice Yvon Jaspers.

Monic Hendrickx volgt net als Maassen en Jaspers Afslag Eindhoven al jaren. "Zij weten me altijd te verrassen met frisse ideeën. Het zoeken leidt bij deze groep steevast tot nieuwe vondsten die altijd boeien, ontroeren en inspireren. Een aanslag op de 'Afslag', doodzonde!"

Theatergezelschap Afslag Eindhoven dreigt ondanks positieve beoordeling, geen geld te krijgen, en kan dan niet door. Cabaretier Theo Maassen vindt dat Afslag Eindhoven moet blijven. http://www.afslageindhoven.nl

In samenwerking met indebuurt Eindhoven