Volledig scherm
© Thinkstock

Onderzoek gemeente naar bushalte bij crematorium Eindhoven

EINDHOVEN - Wethouder Jannie Visscher laat onderzoeken of het mogelijk is een bushalte aan te leggen bij crematorium De Rijtackers aan de Anthony Fokkerweg in Eindhoven. Nu ontbreekt die en moeten bezoekers een kwartier lopen. 

Visscher zei dat dinsdagavond in antwoord op vragen van raadslid Eric Cols van de PvdA. Hij stelt voor om te bekijken of het mogelijk is de route van lijn 10 zo te verleggen dat die van het Goederendistributiecentrum Acht niet de Landsard pakt, maar via de Mispelhoefweg, Oirschotsedijk en Anthony Fokkerweg naar het vliegveld rijdt. Op de terugweg kan lijn 10 dan de Landsard en de Mispelhoefweg pakken. Daar kunnen reizigers dan de bus terug naar Eindhoven pakken. 

De PvdA en het Ouderen Appèl stelden eerder vragen. Toen kwam als antwoord dat de bus te weinig passagiers trok. Cols vindt dat niet vreemd: er was immers geen weg terug met de toenmalige lijn. Een halte aan de andere kant van de Anthony Fokkerweg werd toen als te gevaarlijk afgedaan. 

Wie momenteel met de bus naar Rijtackers wil moet uitstappen bij de Truckstop in Acht of Flight Forum bij Eindhoven, op een kwartier lopen. Ook coöperatie Dela, de eigenaar van het crematorium, pleit al langer voor een betere verbinding, maar gesprekken met busmaatschappij Hermes liepen op niets uit. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen