Volledig scherm

Onderzoek naar instorten parkeergarage Eindhoven Airport van start

EINDHOVEN -  Er is een begin gemaakt met het onderzoek naar het instorten van de nieuwe parkeergarage bij Eindhoven Airport. Op dit moment is het gebied rond de bouwplaats nog niet veilig te betreden. Daarom zijn met behulp van drones luchtfoto's gemaakt van het gebied om meer inzicht te krijgen in de situatie. Dat heeft bouwbedrijf BAM, dat verantwoordelijk is voor het project, desgevraagd laten weten. 

Volgens een woordvoerder van de bouwonderneming is het achterhalen van de oorzaak nodig om in te kunnen schatten of het terrein veilig kan worden betreden. De deskundigen kunnen op dit moment geen inschatting geven van de duur van het onderzoek. 

BAM verwacht dat ook onafhankelijke instanties nader onderzoek zullen verrichten. De gemeente Eindhoven wil pas dinsdag reageren. De Arbeidsinspectie liet eerder maandag weten nog geen onderzoek in te stellen. 

Eindhoven Airport waarschuwde reizigers extra tijd uit te trekken om op de luchthaven te komen. Het lijkt erop dat mensen dat doen, want volgens de luchthaven hebben het afgelopen weekend en maandagochtend 'geen grote groepen passagier vluchten gemist' ondanks de gewijzigde verkeerssituatie.

Volledig scherm
Volledig scherm

In samenwerking met indebuurt Eindhoven