fotopersburo Bert Jansen
Volledig scherm
© fotopersburo Bert Jansen

Onderzoeken naar oorzaak van instorten parkeergarage Eindhoven Airport bijna klaar

VIDEOEINDHOVEN - Uiterlijk binnen een maand zal meer duidelijk worden over de oorzaak van het instorten eind mei van de parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport.  

  1. Bewakingscamera legt bezwijken parkeergarage Eindhoven Airport vast

    Bewakings­ca­me­ra legt bezwijken parkeerga­ra­ge Eindhoven Airport vast

    EINDHOVEN - Het met donderend geraas instorten van de parkeergarage op Eindhoven Airport is vastgelegd door bewakingscamera's. De camerabeelden zijn veiliggesteld, bevestigt een zegsvrouw van de luchthaven. De beelden vormen een belangrijke bron van informatie voor de onderzoekers. Naast het team van verantwoordelijk bouwer BAM is in overleg met de verzekeraar onafhankelijk adviesbureau ir. J.G. Hageman in de arm genomen.
  2. Gemeente Eindhoven bekijkt eigen rol bij bouw parkeergarage Airport

    Gemeente Eindhoven bekijkt eigen rol bij bouw parkeerga­ra­ge Airport

    EINDHOVEN - Eindhoven gaat bekijken of de vergunning voor de bouw van de ingestorte parkeergarage op Eindhoven Airport volgens alle regels is beoordeeld en verleend. Uitkomsten van dat eigen onderzoek deelt de gemeente vervolgens met de bouwer BAM. Die doet het onderzoek naar de oorzaak. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid komt woensdag naar het vliegveld voor een oriënterend onderzoek. Later beslist het nationaal instituut of er dan nader onderzoek komt. Een eigen studie van de gemeente naar het 'zeer betreurenswaardig incident' komt er niet.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven