Volledig scherm
© fotopersburo Bert Jansen

Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoekt instorten parkeergarage Eindhoven Airport

EINDHOVEN - De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat definitief een onderzoek starten naar het gedeeltelijk instorten van de parkeergarage bij Eindhoven Airport, eind mei. De gemeente Eindhoven is hier donderdag over geïnformeerd. De onderzoeksraad heeft het besluit genomen na een verkennend onderzoek.

De Onderzoeksraad wil volgende week gesprekken voeren met betrokken medewerkers van de gemeente en met de Eindhovense burgemeester John Jorritsma. Het onderzoek en de bijbehorende onderzoeksvragen worden in dat gesprek verder toegelicht door de Onderzoeksraad.

Ook TNO doet onderzoek naar de gedeeltelijke instorting van de parkeergarage in aanbouw, in opdracht van Eindhoven Airport. Naast TNO en de Onderzoeksraad heeft ook bouwconcern BAM onderzoeken aangekondigd. Onder meer het gebruikte beton is een belangrijk onderwerp van discussie. De gemeente bekijkt of de vergunning voor de bouw van de ingestorte garage volgens alle regels is beoordeeld en verleend en deelt de uitkomsten van dat onderzoek met BAM.

Volledig scherm
© fotopersburo Bert Jansen
Volledig scherm
© fotopersburo Bert Jansen
Volledig scherm
© fotopersburo Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven