Volledig scherm
© Thinkstock

Ongezeglijke verdachte uit Eindhoven vindt alsnog advocaat

DEN BOSCH - Een Eindhovense verdachte laat zich niet veel zeggen en praat zelf des te meer. Een paar maanden geleden stond hij in zijn eentje voor de rechtbank omdat hij zijn advocaat net die ochtend de laan uit had gestuurd, de tweede al. 

Davy H. (40) uit Eindhoven foeterde die dag op het rechtssysteem en vond dat niemand hem eerlijk behandelde. De rechtbank vond destijds een advocaat toch wel wenselijk en gaf H. de tijd een nieuwe te zoeken. Donderdag verscheen hij opnieuw voor de rechtbank, met advocaat Anne Aben die vond dat er passende hulp gezocht moet worden voor H. En ook dat de 258 dagen dat hij al vast zit lang genoeg zijn voor de zaken waarvan hij wordt verdacht. 

Spiegel

Dat zijn: het afbreken van een spiegel van een gemeente-wagen. Het overtreden van een winkelverbod bij een Albert Heijn. Het slaan van een oudere man en een jong meisje bij een Aldi. Het uitschelden van politiemensen. Het slaan van een medewerker van opvangorganisatie NEOS. Dit alles in Eindhoven.

H. had bij elke gebeurtenis een eigen verhaal. Wat hem misschien wel het meeste dwars zat, en waar hij steeds op terugkwam, was de mishandeling bij NEOS. Volgens de aangifte tegen H. had hij een medewerker agressief benaderd en in het gezicht gestompt, met een bloedneus en bloedende lip tot gevolg.

Schwalbe

Niks van waar, de NEOS-medewerker had zichzelf laten vallen, net zoals ze bij het voetballen wel eens doen. ,,Een schwalbe", wist de voorzitter van de rechtbank, die af en toe moeite moest doen om de uitvoerige uitweidingen van H. te onderbreken.

Opvallend was dat H. jarenlang een normaal werkend bestaan leidde, maar dat er sinds 2015 iets mis lijkt te zijn. ,,Wat is er toch aan de hand?”, vraagt ook de reclassering zich af. Zou het iets neurologisch kunnen zijn? Zou misschien kunnen, maar H. wil niet meewerken aan een onderzoek daarnaar. 

Officier van justitie Esther Lodder denkt dat hij het beste af is met een veelplegerstraject van twee jaar, waarbij hij hulp kan krijgen, en eiste dat ook. H. kondigde aan dat hij aangifte wil doen tegen iedereen die iets heeft verklaard in de zaken waarvoor hij terechtstond.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen