The Ballet Bombs zijn zaterdag te gast tijdens de vijftigste aflevering van The Isolation Sessions.
Volledig scherm
The Ballet Bombs zijn zaterdag te gast tijdens de vijftigste aflevering van The Isolation Sessions.

Online-concerten in tijden van corona: vijftigste aflevering Isolation Sessions

EINDHOVEN - De dagelijkse online-concertserie vanuit Eindhoven, The Isolation Sessions, beleeft zaterdag 2 mei haar jubileum. De allereerste gasten van de reeks, rocktrio The Ballet Bombs, zijn uitgenodigd voor de vijftigste aflevering in popzaal de Effenaar.

De sessie van de Eindhovense garagerockers is vanaf 21.00 uur live te zien via de Facebook-pagina van The Isolation Sessions. The Ballet Bombs brachten 18 april hun nieuwe single uit: ‘Oh Girl!’, een cocktail van blues, rock-’n-roll en garagepunk. 

Ze speelden 14 maart de tijdens de eerste Isolation Sessions, toen nog opgenomen in The Supernova Studio van Bob de Wit. De sessies zijn een alternatief voor live-concerten met publiek, die vanwege de coronacrisis tot 1 september zijn verboden. De opnames vinden sinds 23 maart plaats in de Effenaar. Dankzij een samenwerkingsverband tussen de popzaal, The Supernova Studio, Dynamo en online-platform Eindhoven Rockcity kunnen de sessies dagelijks worden gehouden.

Inmiddels zijn The Isolation Sessions meer dan 100.000 keer bekeken en gedeeld door honderden liefhebbers uit binnen- en buitenland. Ook hebben verschillende bands aangegeven hun opnames uit te willen brengen. De serie telde shows van onder anderen An Evening With Knives, PYRO, Memphis Maniacs, Def Americans, Voltage en Acid Junkies. Donderdagavond speelt de Nijmeegse singer-songwriter Saranne, vrijdag presenteert soundsystem Dubhoven een sessie.

The Isolation Sessions verhuizen zaterdag naar een nieuw streaming portal, waar alle concerten zijn terug te zien. Ook is er de mogelijkheid om te doneren aan de muzikanten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven