Volledig scherm
PREMIUM
Steeds meer kinderen kampen met schrijfproblemen. © .

Ons handschrift verdwijnt door computers en mobieltjes, kinderen kampen met schrijfproblemen

EINDHOVEN/HELMOND - Steeds meer kinderen kampen met schrijfproblemen. Ons handschrift gaat ten onder aan de opkomst van het typen op computers en mobieltjes, maar de gevolgen gaan veel verder dan dat. ,,Als schrijven soepel en vlot gaat, ondersteunt het je geheugen.”

Met de tong een stukje uit de mond volgen de ogen onafgebroken de letters die op het papier verschijnen. Het blijft iets magisch als je in groep 3 zit, leren schrijven. Zo vloeiend mogelijk de letters tussen de lijntjes en dan staat daar ineens een woord, dat ook nog iets betekent! Opeens ligt de wereld voor je open.

  1. Honderden Eindhovense studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’
    PREMIUM
    Update

    Honderden Eindhoven­se studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’

    EINDHOVEN - Al meer dan twee dagen is het leven in de studentenwoningen van wooncorporatie Vestide in Eindhoven ‘moeilijk’. Door een kabelbreuk vrijdagmiddag - ‘ergens onbegrijpelijk ver weg’ - bij Culemborg ligt het internet er voor veel studenten al dagen uit. ,,We voelen ons machteloos, omdat de helpdesk constant valse beloftes doet”, zegt een student tegen deze site die met tachtig anderen aan de Boutenslaan woont.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven