Volledig scherm
Uitverkoop onterfd goed, Eindhoven. © FotoMeulenhof

Onterfd Goed landt echt in Sectie-C in Eindhoven

EINDHOVEN - Onterfd Goed verkoopt voortaan zijn collectie schilderijen en objecten vanuit een hal op Sectie-C in Tongelre. Volgens Jolande Otten is de stichting nu geland op een perfecte plek tussen de creatieve doeners en denkers. 

Onterfd Goed neemt collecties over van musea, gemeenten en andere instanties die ervan af willen. Zo krijgen de vele werken een tweede leven bij kunstliefhebbers. Ook andere historische of culturele objecten vinden een plekje in de hal van 700 vierkante meter aan de Daalakkerweg in Eindhoven. 

Kruisbestuiving
Anderhalf jaar geleden kwam de stichting vanuit Den Bosch naar Eindhoven. ,,We moesten snel iets zoeken, dus de Speelheuvelweg in Strijp was niet perfect. Het was meer een tussenlanding. De mooie hal op Sectie-C is dat wel. Niet alleen is die hal minder stoffig en minder vochtig, vooral de omgeving is beter. Er zal sprake zijn van een soort kruisbestuiving: wij brengen onze vaste bezoekers die regelmatig komen mee naar Sectie- C en en hun publiek is weer nieuw voor ons", aldus Otten. Onterfd Goed wil ook meedoen met gezamenlijke programma's. 

De collectie van Onterfd Goed is onlangs uitgebreid met zo'n 15.000 kunstwerken van de kunstuitleen Rotterdam en de gemeente Schiedam. Die worden de komende twee jaar geleidelijk toegevoegd aan het assortiment. Daarnaast zijn nu alle objecten die het Rode Kruis beschikbaar stelde, uitgepakt. Het gaat om historische (nood)materialen als injectienaalden, ziekenhuisbedden, brancards en transportkisten. 

De verkoop in hal 10 op Sectie-C is elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur. De officiële opening door wethouder Mary-Ann Schreurs is op 19 mei.  

In samenwerking met indebuurt Eindhoven