Ontploffing in Eindhoven: appartement compleet verwoest

update + videoEINDHOVEN - Verschillende hulpdiensten zijn zaterdagavond uitgerukt naar de Tongelresestraat in Eindhoven. Daar hoorden buurtbewoners een ontploffing, waarna brand uitbrak in twee appartementen.

Volgens officier van dienst (OVD) van de brandweer is een heel appartement uitgebrand. Over de oorzaak kan hij nog niks zeggen. ,,We weten ook niet wat de ontploffing heeft veroorzaakt. Dat zou ook door de brand gekomen kunnen zijn." Rond 19.15 reden de meeste brandweerauto's weer weg. ,,We zullen hier nog even nablussen en opruimen. Het onderzoek is verder aan de politie."

De OVD meldde op een eerder moment dat de brandweer eerst meldingen binnen kreeg van een brandje op een balkon. Kort daarna kwamen meerdere meldingen binnen van een ontploffing. De hulpdiensten zijn in de woning op zoek geweest naar de bewoners, maar tot nu toe is er niemand aangetroffen.

Uit voorzorg werd een traumahelikopter opgeroepen. Deze is in de buurt geland.

Groot materieel

Het complex aan de Tongelresestraat bestaat uit een woning verdeeld over twee verdiepingen met daarboven een appartement. De brand heeft op de bovenste etage gewoed. De brandweer heeft direct het zekere voor het onzekere genomen door groot materieel in te zetten. ,,In zo'n complex weet je dat je met veel bewoners te maken hebt. We waren er snel bij en hebben erger kunnen voorkomen", zegt een officier van de brandweer. Het bovenste appartement is uitgebrand. Volgens de officier van dienst hebben ook de directe buren schade aan hun woning. Hoe erg die schade is, moet nog worden bekeken. 

Tekst loopt door na de foto.

Volledig scherm
Ontploffing en brand in Eindhoven. © Bert Jansen

Gevallen

De ramen van de woning zijn gebroken en zien er zwart uit. De buurman was op dat moment niet thuis. De vele toegesnelde hulpdiensten trokken enorm veel bekijks. De hele Tongelresestraat staat vol buurtbewoners.

Volgens een buurman van het getroffen appartement zouden er twee klappen zijn gehoord. ,,Eerst leek er iets te zijn gevallen daarna ontplofte er iets en kwam er rook uit het appartement."

Volledig scherm
Ontploffing en brand in Eindhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Ontploffing Tongelresestraat Eindhoven. © Jelle Krekels / BD
Volledig scherm
Ontploffing Tongelresestraat Eindhoven. © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven