Volledig scherm
Kim Kluijtmans en Tom Jacobs van Escape Room Eindhoven zien uit naar de escdating voor Valentijnsdag vandaag. © FotoMeulenhof

Ontsnappen met toekomstige liefde in Eindhoven

EINDHOVEN - De liefde van je leven ontmoeten terwijl je probeert te ontsnappen uit een escape room. Het kan op deze Valentijnsdag bij Escape Room Eindhoven. Daar kregen ze al ruim driehonderd aanmeldingen voor het bijzondere spel.

"We zien nu al matches die over drie jaar misschien wel kinderen krijgen." Kim Kluijtmans van Escape Room Eindhoven is laaiend enthousiast over de Valentijnsactie die er vandaag plaatsvindt: 'escdating'. Vrijgezellen die van puzzelen houden, zijn op basis van hun interesses aan elkaar gekoppeld. In groepjes van zes moeten ze zich 'naar buiten puzzelen'. En misschien bloeit er tussen deelnemers wel iets moois op.

Het bericht op Facebook waarin de op het Stratumseind gevestigde escaperoom vrijgezellen opriep mee te doen, werd duizenden keren bekeken. ,,We zagen dit echt niet aankomen'', zegt Kluijtmans over de ruim driehonderd singles die zich meldden. Samen met bedrijfsleider Tom Jacobs werkte ze zich een slag in de rondte om ze allemaal in passende groepjes te plaatsen. ,,Dat was een lastige opgave'', vertelt Jacobs. Ze besloten naast Valentijnsdag - en de al extra ingezette dagen 18 en 25 februari - een vast concept te ontwikkelen. ,,Door dit succes willen we een dag in de maand reserveren voor escdating'', legt Jacobs uit.

Quote

We zien nu al matches die over drie jaar misschien wel kinderen krijgen

Kim Kluijtmans van Escape Room Eindhoven

Escdating, ofwel daten in een escape room, is voor alle leeftijden. Wie wil meedoen, moet bij zijn aanmelding allerlei vragen beantwoorden en een fotootje meesturen.

Compleet

Daarbij komen hun lengte, opleiding en hobby's voorbij. Een groepje is compleet als er drie vrouwen en drie mannen met dezelfde interesses in zitten. Ook zijn er groepjes met homo's en lesbiennes. ,,We willen voorkomen dat mensen buiten de groep vallen'', zegt Jacobs.

Het duo had het er de laatste weken maar druk mee. ,,Sommige deelnemers kwamen met een waslijst aan eisen voor een man of vrouw. Hen hebben we gevraagd of ze dat een beetje wilden aanpassen'', zegt Jacobs. ,,Gelukkig stemden velen daarmee in'', voegt Kluijtmans toe.

De vrijgezellen worden direct in de escaperoom geplaatst. De escape room is aangepast en heeft voor hen speciale verrassingen in petto, waarover de twee nog niets willen onthullen. Na de eerste drie dagen werkt het duo verder aan het definitieve concept. Onbekend is nog wanneer dat klaar is.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven