Sandra van den Elsen in haar zaak.
Volledig scherm
Sandra van den Elsen in haar zaak. © FotoMeulenhof

Ontwerp je eigen (blauwe) jurk in Eindhoven

EINDHOVEN - Partner Pieter heeft al een winkel waar mannen kostuums op maat kunnen laten maken. En zo ontstond 'design your own dress' in Eindhoven, want voor vrouwen bestaat een dergelijk concept nog niet, zegt Sandra van den Elsen (46).

"Het is een spannende sprong in het diepe", geeft ze toe. "Ik heb er mijn vaste baan bij De Lage Landen voor opgegeven, maar het was altijd al een droom voor mij om iets met jurken te doen."

Zo ontstond 7Dresses, design your own dress. "Bij mij kun je je eigen jurk ontwerpen. Ik heb hier zeven verschillende modellen jurkjes hangen, van maat 34 tot en met 48. De modellen variëren qua kraag, qua taille, qua mouw, kortom: het zijn zeven écht verschillende jurken. Allemaal donkerblauw. Die ga je passen, we nemen de juiste lengte op en vervolgens gaan we er de juiste stof bij zoeken. Je bepaalt of je een mouwloze jurk wilt of juist een met driekwart mouw, je kiest een ronde hals, v-hals of een waterval-hals, je kunt knopen of andere tierelantijntjes uitzoeken en na twee tot drie weken is jouw jurk klaar."

Dutch design
Volgens Van den Elsen is zij de eerste met een dergelijke winkel in Nederland. "We hebben op internet gezocht, maar hebben het nog nergens kunnen vinden. De kleding wordt in Nederland gemaakt, er komen zeker geen Chinese kinderhandjes aan te pas. Wij werken met professionele fabrikanten en gebruiken kwalitatief hoogstaande stoffen. Jurken kosten bij ons tussen de 198 en 300 euro."

De doelgroep, die Van den Elsen met 7Dresses wil aanspreken, ligt bij vrouwen boven de 25 jaar. "Het zijn jurken die je naar het werk aan kunt, maar ook een fraaie feestjurk voor de moeder van de bruid."

Bewust koos Van den Elsen voor een pand aan de Kleine Berg in het Eindhovense centrum. "Hier zijn al meer leuke damesmodezaken, zoals Sonar, Vanilla en Meisjes van Blauw. Dat zorgt sowieso al voor de nodige aanloop!"

In samenwerking met indebuurt Eindhoven