Volledig scherm
© Thinkstock

Ook aanbod Ennatuurlijk in Eindhoven

EINDHOVEN - Ook de Eindhovense klanten van Ennatuurlijk stadsverwarming krijgen het aanbod om minder aansluitkosten te gaan betalen.

Desondanks gaat de rechtszaak van de stichting Stadsverwarming Meerhoven tegen de 'dubbele betaling' gewoon door. Ennatuurlijk zegt niet langer te willen wachten om klanten in Eindhoven (3000 in Meerhoven en 700 in centrum en Strijp-S) tegemoet te komen met het 'goede aanbod'. Aanleiding is de stemming in Tilburg over een soortgelijk bod. Daar heeft 74 procent van de 15.000 klanten ingestemd met het compromis: in 3 jaar afbouwen van de bijdrage van 154 euro per jaar naar 0. In Eindhoven geldt geen minimumaantal deelnemers. Wie ja zegt, doet mee.

Ennatuurlijk heeft al jaren ruzie met klanten in de Eindhovense wijk Meerhoven (en in Tilburg en Breda) over de aansluitkosten. De huurders vinden dat ze dubbel betalen omdat ook bij de installatie al bedragen betaald zijn door de bouwers cq huiseigenaren. Een rechtszaak is in het voordeel van Ennatuurlijk geëindigd, maar de klagers denken genoeg kans te hebben in het hoger beroep dat volgend jaar duurt.

De stichting Stadsverwarming Meerhoven vindt het compromisvoorstel niet ver genoeg gaan. Zij wijst erop dat veel bewoners al jarenlang dubbel betalen. Nog drie jaar doorgaan is niet aan de orde. De stichting wil een besluit van de rechter afwachten.

In Tilburg zijn ook afspraken gemaakt over het overstappen naar andere vormen van verwarming. In Eindhoven kan dat al, maar was er discussie over de kosten. In Helmond is eveneens discussie over de overstap. Volgens een woordvoerder van Ennatuurlijk is het zeer waarschijnlijk dat overstappen op termijn overal 423 euro gaat kosten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven