Volledig scherm
Bouwlocatie S-West aan de Ir. Kalffstraat op Strijp-S in Eindhoven met links SAS3, rechts de school Sint-Lucas en het NatLab op de achtergrond. © Google Streetview

Ook koopappartementen in plan S-West op Strijp-S Eindhoven

EINDHOVEN - Vier woontorens tot 60 meter hoog met 234 appartementen en bedrijfsruimtes. Dat behelst het plan S-West op Strijp-S, naast het Natlab en de school Sint-Lucas. 

Eindelijk komen er ook weer woningen te koop op Strijp-S. In het plan S-West, naast Natlab en Sint-Lucas aan de Ir. Kalffstraat, wil projectontwikkelaar MRP vier woontorens bouwen met zowel koop- als huurappartementen in verschillende groottes. Ook is er in totaal 900 vierkante meter bedrijfsruimte te huur op de begane grond.  

Dat blijkt uit de site s-west.nl die net online is gegaan. MRP kocht de grond vorig jaar van de gemeente Eindhoven en ging vervolgens in gesprek met de stad over de bouwmogelijkheden. Nu maken ze het programma bekend en een tekstuele beschrijving van het project. Het ontwerp van de gebouwen is nog niet definitief, dat moet nog uitgewerkt worden. Naar verwachting is dat eind dit jaar klaar. Daarna start ook de vergunningprocedure. 

Benjamin, Maria, Frederik en Frits

Er komen vier blokken woningen, met de namen Benjamin, Maria, Frederik en Frits uit de Philipsfamilie. Frits is de hoogste van zo'n 60 meter aan de Torenallee. In de gebouwen huur-en koopappartementen in verschillende groottes. De koopappartementen kosten tussen de 200.000 (50 vierkante meter) en 350.000 (vanaf 100 vierkante meter of meer) euro. 

De huren beginnen vanaf 800 euro voor een appartement van 50 tot 60 vierkante meter. De grootste woningen van ruim 80 vierkante meter moeten een huur vanaf 1100 euro opbrengen. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven