Volledig scherm
© ED

Ook nieuwe stenen voor Stratumseind

EINDHOVEN - De steentjes op het Stratumseind in Eindhoven liggen er al weer heel wat jaren. En daarom gaan ze er binnenkort uit.

Ze zijn niet zo veelbesproken als de rode steentjes elders in het centrum van Eindhoven. Maar dat ze er onderhand ook maar eens uit moeten, de steentjes op het Stratumseind, daar is iedereen het over eens.

Binnenkort is het dan toch zo ver, als het aan het gemeentebestuur ligt. B en W vragen de gemeenteraad daar een bedrag van 1 miljoen euro voor opzij te zetten.

Van groot belang
Tijdens de komende begrotingsdebatten in de raad, op dinsdag 1 en dinsdag 8 november, praat de gemeenteraad - onder meer - daar over. Namens de horeca-ondernemers aan het Stratumseind dringt straatmanager Eugene van Gerwen er bij de raadsleden met klem op aan in te stemmen met dat voorstel.

Nieuwe bestrating van deze horecastraat is van groot belang om de face-lift die het Stratumseind krijgt verder vorm te geven, zo betoogt Van Gerwen. De afgelopen jaren is er immers al veel geïnvesteerd in de populaire Eindhovense uitgaansstraat.

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant

In samenwerking met indebuurt Eindhoven