Volledig scherm
Flux gebouw TU/e.

Ook twee TU/e-gebouwen onderzocht

EINDHOVEN - Ook de Technische Universiteit Eindhoven laat twee gebouwen onderzoeken op mogelijke problemen met de vloerconstructie. Dat besluit heeft de TU/e vrijdag genomen nadat de Erasmus Universiteit in Rotterdam een gebouw afsloot omdat ze ‘de veiligheid van de vloer niet kan garanderen’. Het Rotterdamse gebouw ging op slot omdat er eenzelfde vloerconstructie is gebruikt als in de parkeergarage van Eindhoven Airport, die in mei van dit jaar deels instortte tijdens de bouw.

De TU/e benadrukt dat er geen reden tot zorg is. Het onderzoek moet dienen als bevestiging dat er niets aan de hand is. Het gaat om twee gebouwen: Flux en Spectrum. Flux is het vijftig miljoen euro kostende 'slagschip' van het campusterrein en biedt plek aan de faculteiten Technische Natuurkunde en Electrical Engineering met 2.200 studenten en personeelsleden. In Spectrum zitten hoogwaardige laboratoriumruimten en cleanrooms. 

In reactie op de uitkomsten van het onderzoek naar de Eindhovense parkeergarage heeft minister Plasterk opdracht gegeven onderzoek te doen naar alle gebouwen in Nederland met zogenaamde breedplaatvloeren. De TU/e heeft zelf onderzoek laten doen door hoogleraar Simon Wijte uitgevoerd, die ook het eerdere onderzoek naar de parkeergarage verrichtte. 

Uit het onderzoek van Wijte blijkt volgens de TU/e dat er geen reden tot zorg is voor zowel Spectrum als Flux. De cruciale factor bij de parkeergarage was het gebruik van zelfverdichtend, niet-opgeruwd beton. Deze betonsoort zit niet in de vloeren van Flux en Spectrum. Om daarvan volledig zeker te zijn, laat de universiteit momenteel nog een dubbelcheck uitvoeren door verantwoordelijke bouwbedrijven.

De gebouwen blijven in afwachting van de onderzoeksresultaten gewoon in gebruik. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven