Opeens wil iedereen naar de gesloten sauna in Prinsejagt: 'Ons filmpje is een wake-up call voor de eigenaar'

Video+foto'sEINDHOVEN - Drie jaar na het faillissement staat de sauna in Thermen Prinsejagt ineens weer volop in de belangstelling. Nadat op YouTube een filmpje verscheen waarin te zien is hoe het er nu bij ligt, ontving de politie meerdere meldingen over mensen die dit met hun eigen ogen wilden zien. Inmiddels is het pand afgesloten door eigenaar Jump XL, die er een trampolinepark van gaat maken.

In 2015 sloot wellnesscentrum Thermen Prinsejagt aan de Fakkellaan door betalingsproblemen van de ene op de andere dag. Een doorstart draaide op niks uit. Toch namen afgelopen week tienduizenden mensen een kijkje in de sauna, het restaurant en alle andere ruimtes dankzij het YouTube-kanaal Urbex Kaoclan van Angelo Mullekes en CJ Loman uit Deventer. Regelmatig brengen ze bezoekjes aan verlaten gebouwen, veelal in België. Deze locatie 'ruilden' ze met een urbexer uit Eindhoven. "Dit is echt een van de laatste pareltjes in Nederland", zegt Mullekes. "Vooral omdat alles er nog instaat." 

Wake-up call

Het lijkt alsof de eigenaar halsoverkop is vertrokken. Daarom besloten ze de locatie bekend te maken, iets wat hoogst ongebruikelijk is binnen de scene waarin precieze plekken geheim worden gehouden zodat ze niet ten prooi vallen aan vandalen. "Dit is een wake-up call voor de eigenaar." Toen ze gewoon binnen wandelden via de openstaande schuifpui zagen ze al de eerste sporen van vernieling. "We houden van natuurlijk verval maar het is doodzonde als dit pand straks vernield is."

Ook wijkagent Dennis van Lint bekeek het filmpje: "Het verbaast me hoeveel er nog binnen staat, ik kende het pand alleen van de buitenkant." Niet lang nadat het online verscheen, kreeg hij een telefoontje van buurman Squashtime over verdachte personen op het dak. In drie jaar tijd ontving hij een tiental meldingen. In juli 2015 en oktober 2016 namen krakers hun intrek in de sauna. "Doordat het toen nog voorzien was van een goed alarm konden we hen er dezelfde dag nog uitzetten." Ook waren er enkele inbraken en sliepen zwervers onder het afdak. 

Trampolinepark

Nadat afgelopen week meerdere mensen binnen waren en vernielingen zijn aangericht, heeft eigenaar Jump XL het gebouw afgesloten. Eind dit jaar moet op de plek van de sauna een trampolinepark staan. Volgens Van Lint is de deur nu aan de binnenkant gebarricadeerd en verwacht hij dat daarmee de problemen verholpen zijn, al weten de filmmakers ook dat er sindsdien nog mensen binnen zijn geweest.

Een impressie van hoe de sauna er voorheen uitzag:

Volledig scherm
Zo zag de sauna Thermen Prinsejagt er voorheen uit. © Thermen Prinsejagt
Volledig scherm
Zo zag de sauna Thermen Prinsejagt er voorheen uit. © Thermen Prinsejagt
Volledig scherm
Zo zag de sauna Thermen Prinsejagt er voorheen uit. © Thermen Prinsejagt
Volledig scherm
Zo zag de sauna Thermen Prinsejagt er voorheen uit. © Thermen Prinsejagt
Volledig scherm
Zo zag de sauna Thermen Prinsejagt er voorheen uit. © Thermen Prinsejagt
Volledig scherm
De failliete sauna Prinsejagt in Eindhoven ligt er nog altijd verlaten bij. © Still uit video
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dappere postbode rent achter zijn fietsendief aan in Eindhoven, maar die dreigt: 'Straks heb je een nóg groter probleem'

  Dappere postbode rent achter zijn fietsen­dief aan in Eindhoven, maar die dreigt: 'Straks heb je een nóg groter probleem'

  EINDHOVEN - Sonny van den Bosch (25) is zaterdagmiddag op klaarlichte dag tijdens het postbezorgen in de Brussellaan in Eindhoven agressief van zijn gloednieuwe fiets beroofd. Een man greep zijn schouder en gooide hem van zijn fiets op de grond. Toen hij achter de dief aanrende, schreeuwde die: ,,Ik zou maar stoppen met achtervolgen, anders heb je straks een nóg groter probleem."
 2. Festivals in Philips de Jonghpark domein van ouder publiek
  PREMIUM

  Festivals in Philips de Jonghpark domein van ouder publiek

  EINDHOVEN - Het viel allemaal mooi samen: het laatste weekend van de schoolvakantie, schitterende weersomstandigheden en twee festivals in één van de mooiste parken van Eindhoven, het Philips de Jongh Wandelpark. Het techno-festival Hidden Garden trok zaterdag zo'n 4000 betalende toeschouwers, Happy Sunday Fest trok een dag later iets minder publiek: 3000 voornamelijk oudere muziekliefhebbers, maar die mochten gratis naar binnen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven