Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Ophef over pietenfoto oliebollenkraam Eindhoven: ‘Het had een leuke bedoeling, er zat niks achter’

EINDHOVEN - Op social media is ophef ontstaan over een foto die gebakkraam De Wit uit Eindhoven op Facebook heeft geplaatst. De eigenaar geeft aan dat er zeker geen kwade bedoelingen waren met de post. “Het is helemaal geëscaleerd.”

De eigenaar vertelt dat de mensen op de foto ervan op de hoogte waren dat ze op de foto gingen voor Facebook. De post, die dit weekend werd geplaatst, is inmiddels verwijderd maar in verschillende Facebookgroepen deelden mensen een screenshot ervan. Op de foto is te zien hoe een donkergekleurde jongen met een pietenmuts samen met een volwassene een oliebol eten bij de kraam. Hierbij staat de tekst: Kijk ‘ns hoe dit kleine (máár óók de grote) zwarte piet hier van genieten, geweldig toch.

De eigenaar had helemaal niet de intentie om een discriminerende post te plaatsen. “Maar ja, probeer mensen daar nu nog maar van te overtuigen.”

Uit de hand gelopen

Inmiddels schrijven mensen op de Facebookpagina van de gebakkraam dingen als ‘Waar staat deze kraam precies? Dit gaat stoppen, believe me!’

Eigenaar De Wit zegt dat het helemaal uit de hand is gelopen met reacties. Op de Facebookpagina heeft de zaak al een post geplaatst met 10.000 keer excuses en dat hij niet wist dat het zo zou overkomen bij mensen.

Hij vertelt dat hij zeker niet racistisch is, helemaal niet. Hij heeft ook mensen van diverse nationaliteiten in dienst of in dienst gehad. “Het had een leuke bedoeling. Er zat niks achter.”

Wat hij nu moet doen, hij weet het niet. “Het is niet terug te draaien. En ik moet gewoon open.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven