Eindhovense jeugdzorgmedewerkers voeren actie in Den Haag, op 2 september 2019. Het was de eerste staking van jeugdzorgwerkers in de Nederlandse geschiedenis. Ze eisten meer geld voor jeugdzorg, minder administratiedruk, en een einde aan de 'inkoopwaanzin'. (archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
Eindhovense jeugdzorgmedewerkers voeren actie in Den Haag, op 2 september 2019. Het was de eerste staking van jeugdzorgwerkers in de Nederlandse geschiedenis. Ze eisten meer geld voor jeugdzorg, minder administratiedruk, en een einde aan de 'inkoopwaanzin'. (archieffoto) © Vanda van der Kooi

Opnamestop Jeugdbescherming moet koste wat het kost voorkomen worden: andere bedrijven moeten medewerkers uitlenen

EINDHOVEN - Te weinig handen om kinderen in acute nood een veilige omgeving te kunnen bieden? Onbestaanbaar! Gemeenten willen nu vanuit andere organisaties professionals invliegen om Jeugdbescherming Brabant (JBB) te helpen.

 1. Hoe Xavi Simons naar een bijzonder Oranje-debuut toegroeide, mede dankzij zijn transfer naar PSV
  PREMIUM
  PROFIEL

  Hoe Xavi Simons naar een bijzonder Oran­je-de­buut toegroeide, mede dankzij zijn transfer naar PSV

  Hij moest er tijdens het WK bijna vier volle wedstrijden op wachten, maar zaterdag was het dan eindelijk zo ver. Xavi Simons is vanaf nu voor de rest van zijn leven Oranje-international. Een kwartier voor tijd mocht hij tijdens het WK-duel tussen het Nederlands elftal en de Verenigde Staten invallen. De ploeg van Louis van Gaal plaatste zich daarin voor de kwartfinales van het WK.
 2. Kinderrechter over nood in Brabantse jeugdzorg: ‘Gevolgen voor kinderen zijn niet te overzien’
  PREMIUM

  Kinderrech­ter over nood in Brabantse jeugdzorg: ‘Gevolgen voor kinderen zijn niet te overzien’

  Het is ‘onvoorstelbaar’, vindt de Bredase jeugdrechter Susanne Tempel. Kinderen in zeer zorgelijke situaties die nergens terecht kunnen vanwege de cliëntstop bij Jeugdbescherming Brabant (JBB). ,,Als vannacht de Raad voor de Kinderbescherming belt omdat een kind in een drugspand is aangetroffen bij ouders die elkaar te lijf gaan, wat dan? Dit vraagt landelijke aandacht; de gevolgen hiervan zijn niet te overzien.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven