De afgelopen jaren had de GGD Brabant Zuidoost de handen vol aan de coronacrisis. Dat de gezondheidsdienst stopt met het onderzoeken van zorg-calamiteiten staat daar los van.
Volledig scherm
PREMIUM
De afgelopen jaren had de GGD Brabant Zuidoost de handen vol aan de coronacrisis. Dat de gezondheidsdienst stopt met het onderzoeken van zorg-calamiteiten staat daar los van. © Rob Engelaar

Opnieuw extreem weinig zorgcalamiteiten gemeld bij GGD Brabant-Zuidoost; ‘Het is niet aan ons om op onderzoek uit te gaan’

EINDHOVEN - Mogelijke misstanden in de zorg in Zuidoost-Brabant blijven buiten het zicht. Ook in 2022 is er maar 1 calamiteit gemeld bij de lokale GGD, net al vorig jaar.

  1. Mist rond doden door calamiteit in zorg, GGD hield onderzoeksresultaten jarenlang voor zich
    PREMIUM

    Mist rond doden door calamiteit in zorg, GGD hield onderzoeks­re­sul­ta­ten jarenlang voor zich

    EINDHOVEN - De tragische dood van de Eindhovense Samantha in 2019 in een opvanghuis van Acuut Zorg in Tilburg was reden voor de GGD Brabant Zuidoost een onderzoek te starten. Maar wat de bevindingen uit dat onderzoek zijn, is tot op de dag van vandaag niet duidelijk. En ook de uitkomst van andere calamiteitenonderzoeken blijven geheim. Waarom is dat? En wie controleert wie eigenlijk?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven