Volledig scherm
Leerlingen van de Philips Bedrijfsschool in actie aan de schaafbanken in 1930, toen de voorloper van het huidige gebouw aan de Frederiklaan/Kastanjelaan net af was. Bron: www.eindhoven-in-beeld.nl © www.eindhoven-in-beeld.nl

Oproep: herinneringen aan Philips Bedrijfsschool

EINDHOVEN - De dagen van de Philips Bedrijfsschool - nu Summa College - aan de Frederiklaan-Kastanjelaan zijn geteld. Als schoolgebouw tenminste. Want als de komende weken de laatste studenten van Summa het pand hebben verlaten, begint de verbouwing tot woongebouw door het vastgoedduo Foolen & Reijs. 

Daarom wil het Eindhovens Dagblad aandacht besteden aan de rijke historie van het gebouw waar allerlei Philips bedrijfsopleidingen waren gevestigd, zoals onder meer de eigen secretaresseopleiding. Het huidige pand is na de oorlog gebouwd in enkele fasen, ter vervanging van de eerste school die in 1942 bij het Sinterklaasbombardement beschadigd werd. 

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
De oude Philips Bedrijfsschool, nu Summa College, gezien vanaf de Kastanjelaan in Eindhoven. De voormalige garage voor de automonteursopleiding is inmiddels ingenomen door bouldercenter Monk. © Michel Theeuwen

Heeft u daar ook les gehad of gegeven? Heeft u nog levendige herinneringen aan het enorme gebouw? En wil u er ook over vertellen voor een artikel op site en in de krant? Meld u dan zo snel mogelijk aan bij redacteur Michel Theeuwen op m.theeuwen@ed.nl of vul onderstaand formulier in.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen