Hoogbouw in Eindhoven; overigens staat deze foto los van het verhaal. Van geen van de getoonde gebouwen is bekend of ze tot de risicovolle groep horen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoogbouw in Eindhoven; overigens staat deze foto los van het verhaal. Van geen van de getoonde gebouwen is bekend of ze tot de risicovolle groep horen. © Jean Pierre Reijnen

Oud-prof TU Eindhoven: ‘Tien procent hoge woongebouwen is ‘risicovol’ bij brand’

EINDHOVEN - Tien procent van hoge woongebouwen is ‘risicovol’ als het gaat om brandveiligheid. In Eindhoven zijn er dat zo'n 35 van de 330. We moeten ophouden onze kop in het zand te steken en in actie komen, zegt oud-hoogleraar Jos Lichtenberg van de TU in Eindhoven.

  1. Zaakwaarnemer Jorrit Hendrix: ‘Hij heeft zijn hoofd er voor PSV altijd bij’

    Zaakwaarne­mer Jorrit Hendrix: ‘Hij heeft zijn hoofd er voor PSV altijd bij’

    Jorrit Hendrix zat donderdag tijdens het Europa League-duel van PSV met NS Mura op de tribune en was niet geselecteerd bij de eerste achttien spelers. Trainer Roger Schmidt toonde zich een dag later desgevraagd respectvol naar de drievoudig eredivisiekampioen en loofde zijn curriculum vitae bij PSV. Hij zei ook dat ‘Hendrix (25) nadenkt over de toekomst en mogelijk vertrekt’. De trainer gaf eveneens aan dat zijn tribuneplek in Slovenië met die situatie te maken had.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven