Volledig scherm
PREMIUM
Oud-rechter Bert van 't Laar en KBO-voorzitter Trudy van Helmond. Beiden maken zich sterk voor het recht van ouderen en zieken op goede huishoudelijke ondersteuning van gemeenten (WMO). © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Oud-rechter gaat ouderen in Eindhoven helpen

EINDHOVEN - Na de vakbond FNV komt nu ook de Eindhovense ouderenbond KBO in het geweer tegen de manier waarop de gemeente Eindhoven op huishoudelijke hulp voor ouderen en zieken bezuinigt. 

De Eindhovense ouderenbond gaat mensen die erop achteruit gaan - zowel leden als niet-leden - helpen bezwaar te maken, en krijgt daarbij steun van oud-rechter Bert van 't Laar.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven