Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Ouderen zonder kapper door corona: ‘Hoe moet dat nou? Mijn haar is mijn alles’

Kappers mogen tot 6 april niet werken. Voor de meesten een overkomelijk probleem. De knipbeurt wordt uitgesteld, en wie z'n haar wil kleuren kan dat ook zelf. Maar wat als je ouder bent en je haar elke week door de kapper laat wassen en föhnen? Omdat je dat niet zelf kunt door lichamelijk ongemak?

Thuiskapster Aysé van Dorsten uit Roosendaal noemt het ‘een hele verdrietige situatie’. ,,Heel veel mensen begrijpen het ook niet.” Zelf heeft ze er ook moeite mee: ,,Als je toch een op een werkt en je houdt je aan de hygiëneregels, dan zou ik denken dat je gewoon door kunt gaan. Tot nu toe ontsmette ik alles na elke klant en werkte ik met een mondkapje op. Maar nu durf ik het niet meer. Niet omdat ik zelf bang ben, maar die boete, dat durf ik niet aan.”

  1. Kamervragen over ‘asperge-vluchten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgeknepen’

    Kamervra­gen over ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven Airport: ‘Lijkt alsof oogje wordt dichtgekne­pen’

    EINDHOVEN - De minister moet vluchten op Eindhoven Airport stilleggen als die niet voldoen aan de corona-voorschriften. Dat vindt de SP die dinsdag Kamervragen indiende naar aanleiding van berichtgeving over vluchten met seizoensarbeiders die sinds vorige week arriveren op de luchthaven. De honderden arbeidsmigranten uit Oost-Europa gaan met name in Duitsland werken als aspergesteker of aardbeienplukker. Met busjes worden ze vervolgens over de grens gebracht.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven