Feestdrukte in tent Wilhelminaplein Eindhoven
Volledig scherm
Feestdrukte in tent Wilhelminaplein Eindhoven © Dave Hendriks

Ouderwets carnavallen op Wilhelminaplein

EINDHOVEN - Carnaval is een volksfeest waarbij zeker de laatste jaren wordt gezocht naar een balans tussen traditie en vernieuwing. Maar niet iedereen zit te wachten op een Carnaval 2.0. Zeker de wat oudere feestvierders willen gewoon, gezellig lekker ‘ouderwets’ uit hun dak gaan. Dit jaar kan dat in de Salon op het Wilhelminaplein. Een traditioneel vormgegeven en ingerichte feesttent waar overdag jonge gezinnen een gezellig feestje kunnen bouwen en ‘s avonds de polonaise gelopen kan worden op gouwe ouwe carnavalskrakers.

Toon en Tineke, twee Lampegatse senioren in boerenkiel en een maf hoofddeksel, hebben het zaterdagmiddag na de optocht, goed naar hun zin in de feesttent op het plein. ,,Als het niet te druk wordt, dan wordt dit onze vaste uitvalsbasis”, meldt Tineke. ,,Een gezellige uitstraling die aan vroeger doet denken en ook het bier is goed”, vult wederhelft Toon aan. ,,Dat gaat dus wel lukken.”

De twee begrijpen dat ook een traditioneel feest als carnaval met de tijd mee moet gaan. ,,Natuurlijk hebben veel jongere mensen een andere muzieksmaak maar wij zijn nog uit de tijd van ‘Worstjes op m’n Borstjes’ (Ria Valk) en ‘Een Paard in de Gang’ voor een nog grotere diversiteit voor de feestgangers. En dat is mooi, dat is Salaai, dat is Lampegat.”

De salon op het Wilhelminaplein is zeker een aanwinst voor het Lampegats carnaval.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven